Sylvia Sylvia Sylvia SylviaNee, het ligt niet aan de wifi. Het ligt gewoon aan jou.


Al jaren, en de laatste weken weer een stuk meer, hebben we het met ons allen over de gevaren van autorijden gecombineerd met een smartphone.     Vanmorgen sprak ik een goede kennis die zei wat ik ook best veel andere mensen hoor zeggen: ‘ En nu krijgen alle auto’s ook nog wifi!’ . Waarop ik vroeg ‘ Ja... lees meer »

Ben jij van de ‘regels zijn regels’ of van de ‘menselijkheid’?


Lili en Howick. Tot een week geleden had bijna niemand ooit van ze gehoord en sinds een paar dagen kent iedereen ze. Of toch minimaal hun naam en welk verhaal daaraan vast zit.   De schoolgenootjes van Lili en Howick hielden een #hartentocht'.    Mocht je ergens op vakantie zijn geweest zonder televis... lees meer »

Kamperen? Niet eens misschien!


Ik heb het één keer geprobeerd, kamperen. Elf of twaalf was ik en ik mocht met een vriendinnetje en haar ouders mee. Want kamperen was zó leuk! Dat moest ik echt meemaken. Dus ik mijn rugzak inpakken, op zolder een slaapzak opgeduikeld die daar lag te verstoffen (dat hád me al iets kunnen zeggen natuurlijk) en op naar de camping.... lees meer »

Ja, laat jongens jongens zijn!


Tenzij je deze week onder een steen zonder wifi gelegen hebt, denk ik niet dat je het hebt kunnen missen: de nieuwe campagne van SIRE: “Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?”      Hierin zeggen ze, onder andere, ‘jongens en meisjes zijn gelijkwaardig maar niet hetzelfde ’. Een zin die ik jar... lees meer »

Waarom ik vind dat je nergens meer mag roken. En ja, daar word je misschien wel boos om


Toen ik net het onderwerp bedacht voor deze blog, realiseerde ik me natuurlijk ook dat ik waarschijnlijk wel het één en ander over me heen ga krijgen. Want als ‘de cijfers’ niet liegen, is 25% van de lezers het dit keer per definitie niet met me eens. Maar ook dat hoort bij bloggen. Dus ik zou zeggen: kom maar door ;) &nbs... lees meer »

Ik dacht dat het wel meeviel ...


  Maar een snelle analyse met mijn Lief tijdens een overheerlijk en verder heel gezellig  ontbijt in Den Haag  leerde me anders: Ik heb best wat tics. Dus ik ga met de billen bloot want ik denk dat het heel geruststellend is om erachter te komen dat jij en ik niet alleen zijn met onze eigenaardigheden. Of wel natuurlijk,... lees meer »

Ik kan mezelf wel voor m'n kop slaan...


We waren geen ‘beste vriendinnen’ in de zin van weekenden lang aan de flessen wijn en elkaar om 2 uur ‘s nachts bellen, maar we waren zeker wel meer dan ‘goeie kennissen’.   We vertelden elkaar persoonlijke ervaringen. Over hoezeer je jeugd invloed heeft op hoe je nu als volwassene in het leven staat, over... lees meer »

'Ga toch in je autootje zitten stomme trut!"


Beste meneer met de blauwe Mazda,   Toen ik vanmiddag mijn boodschappen in mijn auto zette en het karretje terug bracht naar het karrenhok, zag ik u aan komen rijden op de parkeerplaats van de AH XL. Dat is een heel grote parkeerplaats en alle parkeerplekken zijn gratis. De eerste rij met parkeerplekken zit ‘vast’ aan de en... lees meer »

Dingen die je niet tegen je ex zegt


‘Hier ga je spijt van krijgen !’ en ‘ Je vindt nooit meer iemand als ik! ’ Het zijn twee voorbeelden van dingen die je niet tegen je ex moet zeggen. Het is wel even lekker om je hart te luchten, zeker met de volumeknop op 20, maar ze helpen je uiteindelijk niks. Heus. Wat ook niet het meest briljante is: ‘ Ik ben toch veel l... lees meer »

Waarom vind ik iets waar ik overduidelijk geen talent voor heb toch zo leuk?


Ik ben al jarenlang in het bezit van mijn rijbewijs. Jij waarschijnlijk ook. Weet je nog, de rijlessen? We moesten belachelijk veel onthouden en het ging niet bepaald ‘vanzelf’. Tegenwoordig rijden we al te vaak op de automatische piloot. Ben ik onderweg naar Amsterdam en denk ik ineens ‘O, ik ben er al!’ Vraag me niet hoe dat werkt,... lees meer »

Hoezó kan ik niet tegen wijn?!


“ Ik kan hartstikke goed tegen wijn! Mijn lijf moet dat alleen even opnieuw leren. En leren doe je het beste door élke dag te trainen. Vanaf vandaag drink ik dus gewoon elke dag een glas wijn. En in het weekend twee. Oefening baart kunst, dat weet elke gek. Dus ik ook. En dan leert, oké oké, herinnert, mijn lijf zich vanzel... lees meer »

Mijn meisje van vijf heeft diabetes


Nét vijf is ze. En het is niet ‘mijn’ meisje. Het is het dochtertje van heel dierbare vrienden. Haar moeder zegt overigens altijd dat ze qua temperament wel van mij had kunnen zijn ;) Sowieso is ze mijn beste grote kleine vriendinnetje. En dat ze sterk, stoer en temperamentvol is, komt nu alleen maar heel goed uit. “Dat... lees meer »

Eigenlijk had ik nu nieuwe borsten moeten hebben...


Dezelfde als ik nu heb, alleen dan zonder dat ik er een push-up of balconette BH bij hoef te dragen.     Maar soms lopen dingen nét even anders dan je had bedacht. In mijn geval gebeurde dat toen ik vorig jaar september onderuitging en een kwartier later weer bijkwam in een ambulance. Lang verhaal kort: de opluchting t... lees meer »

Kom maar door met die #Fab50!


Met Nina, lieve vriendin én waanzinnig goeie yoga instructor. Tijdens een yogaweekend @ Sommersmühle     Vandaag viert mijn Lief zijn 48e levensjaar, en afgelopen week hebben twee geweldige vrouwen hun vijftigste verjaardag gevierd. Zelf ben ik 44. Die vijftig duurt dus nog even.   Vr... lees meer »

O nee, heb ik echt gezegd dat ik de '30 dagen geen alcohol'-challenge ga doen?!


Toegegeven, als mensen wordt gevraagd mij te typeren met één woord, of voor mijn part drie woorden, zitten ‘bedachtzaam’ en ‘weloverwogen’ daar nooit bij. Helaas. Want ik zou het graag zijn. Zo’n vrouw over wie mensen zeggen: ‘Ze denkt echt over de dingen na en is altijd genuanceerd in haar uitla... lees meer »

Wat ik begrijp van #HairyFebruary


En ik maar denken dat #Movember (#MoustacheNovember) erg was. Há, #HairyFebruary wint met twee vingers in haar neus. Het idee achter ‘harig februari’ is overgewaaid uit Australië en, zoals zo vaak, heus heel leuk, goed zelfs: want waarom zou je je als vrouw in een bepaald keurslijf laten dwingen waar je niet blij van word... lees meer »

F*ck this world ...


Waar wil je heen? Bagels & Beans? Delifrance? Het is zaterdagochtend. Een dag zonder afspraken, van relaxed samenzijn ligt voor ons, en op dit moment is de belangrijkste vraag waar we willen ontbijten. Oké, bijna lunchen. Brunchen dus.   We eindigen bij Delifrance en daar komt zomaar een groepje Pieten binnen. Met voor ieder... lees meer »

Kon ik nog maar even terug naar een Kerstavond met 'All you need is Love'


Vroeger, voor ik mijn lief leerde kennen, was Kerstavond een even eenvoudig als geweldig concept: met een goed groepje (lees: vriendinnen die elkaar blind kennen) homemade stamppot eten (of soep met stokbrood, dat hing nogal af van het aantal eerder genuttigde wijntjes) en daarna op de bank: tijd voor All You Need Is Love! Vals zingende men... lees meer »

"Chardonneedankjewel"


‘ Voor mij de Australische chardonnay alsjeblieft ’. Naast me begraaft mijn lief zijn hoofd in zijn handen. De leuke dame van het Conservatorium Hotel die de bestelling opneemt, kijkt vragend. Ik schud lachend mijn hoofd: ‘Laat maar ’. Weet zij veel… Terwijl we wachten op onze drankjes, kijkt lief me aan. ‘ ... lees meer »

Ga samen punniken voor mijn part ...


Hoe je ook je best doet, je kunt er niet omheen: De verkiezingen komen er weer aan. En net als vele andere duizenden inwoners van ons kikkerlandje vul ook ik de stemwijzer in. Meer dan eens. Soms geef ik van tevoren al bepaalde dingen aan die ik belangrijk vind, soms laat ik alles blanco en beantwoord dan de vragen. Net als sommige mensen, vinden ook stemw... lees meer »

Wat hebben carnaval en reggae met elkaar gemeen...?


Het hotel waar we deze week logeren, is net zo fijn en mooi als ze op de website beloven. Dat werd al duidelijk op het moment dat we aan kwamen rijden: Lief zette de auto voor de ingang en direct opende een vriendelijke meneer mijn deur om ons welkom te heten. In één moeite door vroeg hij ook maar gelijk de sleutel van de auto zodat ze onze ba... lees meer »