Sylvia Sylvia Sylvia SylviaZou ik een dagtrip naar Urk overleven?


Even voor de duidelijkheid: Ik stel deze vraag niet figuurlijk, maar letterlijk...       Afgelopen week schreef ik een blog over het recht dat élke vrouw heeft op een veilige abortus in haar eigen land. Mocht je 'm gemist hebben, kun je hier klikken .    Natuurlijk kwamen er veel... lees meer »

Élke vrouw heeft recht op abortus


Het is lang geleden dat ik zó woest was, en eigenlijk nog steeds ben, als gisteren. De oorzaak? Ierland en zijn 8ste amendement. Over het verbód op abortus om precies te zijn. Want kun je met droge ogen beweren dat man en vrouw gelijk zijn als een vrouw niet eens zelf mag beslissen wat ze met haar lijf doet? Ierland heeft alti... lees meer »

Ik denk dat ik maar een gele zwembroek op mijn hoofd zet ...


‘Dries Roelvink wordt columnist’. Toen ik dat las, was ik echt even stil. Nu is Dries Roelvink ongetwijfeld een hele aardige vent hoor, maar ik heb nog nooit iets van hem gezien/ gehoord wat ook maar énige aanleiding gaf om te denken ‘Hé, die schrijft lekker!’   De zinnen die hij uitspr... lees meer »

Er moet me iets van het hart over #MeToo...


Ik realiseer me dat de kans bestaat dat ik morgen met pek en veren op het dorpslein wordt gezet, ik realiseer me ook dat de kans erg groot is dat heel vrouwelijk online Nederland me straks gaat ‘trollen’ op social media.   Maar ik zeg het toch: Ik denk dat de hashtag #MeToo wordt gebruikt voor appels en peren. En ik weet ni... lees meer »

Het kán niet, het mág niet. #IkOok #MeToo #DrieJaarLang


Donna Karan, van wie ik altijd dacht dat ze een slimme én sympathieke powerwoman is, heeft blijkbaar jarenlang succesvol voor mij weten te verbergen dat ze ooit een flinke klap van de molen heeft gekregen. Zij is namelijk een vrouw, met de nadruk op vróuw, die gezegd heeft dat vrouwen die zich uitdagend kleden niet verbaasd moeten zijn als ze ... lees meer »

Liefde op het eerste gezicht


Toen ik je voor het eerst zag, was je een klein hummeltje van drie weken oud. Je oogjes waren nog blauw en je piepte meer dan dat je miauwde, maar vanaf het allereerste ogenblik waren wij samen meant to be. Ik ging op de grond zitten, jij waggelde naar me toe, klom in mijn nek, gaapte, en viel in slaap met je kopje verstopt in mijn haar.   ... lees meer »

Oké, ik geef het toe....Ik heb ongelijk


‘Steenrijk, Straatarm’. Alleen al van de titel van deze serie kreeg ik jeuk. ‘Ja hoor, daar heb je weer zo’n baggerprogramma’, en vooral de prangende vraag ‘Waaróm? Maar écht’. Ik voelde ook een soort van plaatsvervangende schaamte met betrekking tot de rijkaards en had op een bepaalde... lees meer »

Soms moet je gewoon even luisteren


en doen wat er gezegd wordt.   Jaja, en dat uit mijn mond. Van de week had ik zo’n ‘soms’-moment. Ik was op de sportschool en liep binnen bij mijn  Personal Trainer, John , zodat hij wist dat ik er was. In plaats van ‘Oké, doe even je warming-up en dan kom ik er aan’, kreeg ik de uitnodiging ... lees meer »

Zit er soms slagroom in mijn ruggegraat?


Want echt, ik word soms simpel van mezelf. Serieus, hoe moeilijk is het om liefst twee, maar minimaal één, keer per week te gaan hardlopen?   Ik heb het even gecheckt en op 12 juni van dit jaar zei ik dat ik voor het laatst opnieuw begonnen was met hardlopen. Uiteraard vergezeld van een sportieve foto en minstens zo spo... lees meer »

Daar heb je weer zo'n botoxbarbie...


“Je ziet het altijd en al die vrouwen eindigen als Barbie. Bovendien zijn ze te oppervlakkig voor woorden want hoe kun je zo bezig zijn met je uiterlijk? “   Zie hier de algemeen heersende opvatting over botox en fillers. En als we dan toch bezig zijn, ook over borstvergrotingen en liposuctie etc.. Bij mijn vrienden ... lees meer »

Waarom je altijd lipstick op moet doen...


Niet alleen als je de hele wereld aan kunt, ook als je je minder geweldig voelt. Júist dan.   Want laten we wel zijn: niémand van ons is er ooit van opgeknapt wanneer een partner, kind, moeder, vriendin of collega tegen je zei ‘Jeemeg, wat zie jij er moe/afgetakeld/katerig/ziek uit’. De keren dat dit mij geb... lees meer »

Ik stop ermee...


Het is betekenisloos geworden, inhoudsloos. Soms ook awkward. En onhandig, dat ook. Ik heb het over ‘zoenen’ mensen. Meer specifiek over ’sociaal zoenen’. Je kent ze wel: de ‘hallo-hoe-gaat-het-met-je-zoenen’ op de sportclub. De familieleden die je nooit ziet en op een verjaardagsfeest ineens allemaal moet z... lees meer »

Soms sla ik mijn Lief...


Of schop ik hem. Niet heel vaak hoor, en ook niet heel hard. Maar ik doe het wel.   Want hoé irritant is het om naast iemand te liggen die binnen vijf minuten nadat je de muziek en het licht hebt uitgedaan, nog even fijn hebt gezoend en welterusten hebt gezegd, gewoon al ‘miles away’ in dromenland is terwijl jij om... lees meer »

Zomaar wat dingen die ik op mijn 44e nog steeds niet begrijp


  Ik ben inmiddels 44 (en-een-half) en soms leef ik in de veronderstelling dat ik het allemaal best aardig op de rit heb. Ik woon, zoals Wies Verbeek dat zo mooi zegt ‘in een grote-mensen-huis’ met een voor, een achter, én een tuin. Ik ben getrouwd met een zo op het oog perfecte man (ik ken natuurlijk zijn eigenaardigh... lees meer »

SushiSamba. Wat een ‘fuss’ om niks...


Na de lyrische intro in de door mij zo geliefde glossies, op Instagram, Facebook én televisie, wist ik één ding zeker: Lief en ik gingen snel een tafel reserveren bij SushiSamba in Amsterdam.   Dat lukte best snel. Ongeveer een maand nadat zo ongeveer elke BN-er op Instagram en op t.v. had verteld hoe geweldig en grandioo... lees meer »

Nee, het ligt niet aan de wifi. Het ligt gewoon aan jou.


Al jaren, en de laatste weken weer een stuk meer, hebben we het met ons allen over de gevaren van autorijden gecombineerd met een smartphone.     Vanmorgen sprak ik een goede kennis die zei wat ik ook best veel andere mensen hoor zeggen: ‘ En nu krijgen alle auto’s ook nog wifi!’ . Waarop ik vroeg ‘ Ja... lees meer »

Ben jij van de ‘regels zijn regels’ of van de ‘menselijkheid’?


Lili en Howick. Tot een week geleden had bijna niemand ooit van ze gehoord en sinds een paar dagen kent iedereen ze. Of toch minimaal hun naam en welk verhaal daaraan vast zit.   De schoolgenootjes van Lili en Howick hielden een #hartentocht'.    Mocht je ergens op vakantie zijn geweest zonder televis... lees meer »

Kamperen? Niet eens misschien!


Ik heb het één keer geprobeerd, kamperen. Elf of twaalf was ik en ik mocht met een vriendinnetje en haar ouders mee. Want kamperen was zó leuk! Dat moest ik echt meemaken. Dus ik mijn rugzak inpakken, op zolder een slaapzak opgeduikeld die daar lag te verstoffen (dat hád me al iets kunnen zeggen natuurlijk) en op naar de camping.... lees meer »

Ja, laat jongens jongens zijn!


Tenzij je deze week onder een steen zonder wifi gelegen hebt, denk ik niet dat je het hebt kunnen missen: de nieuwe campagne van SIRE: “Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?”      Hierin zeggen ze, onder andere, ‘jongens en meisjes zijn gelijkwaardig maar niet hetzelfde ’. Een zin die ik jar... lees meer »

Waarom ik vind dat je nergens meer mag roken. En ja, daar word je misschien wel boos om


Toen ik net het onderwerp bedacht voor deze blog, realiseerde ik me natuurlijk ook dat ik waarschijnlijk wel het één en ander over me heen ga krijgen. Want als ‘de cijfers’ niet liegen, is 25% van de lezers het dit keer per definitie niet met me eens. Maar ook dat hoort bij bloggen. Dus ik zou zeggen: kom maar door ;) &nbs... lees meer »

Ik dacht dat het wel meeviel ...


  Maar een snelle analyse met mijn Lief tijdens een overheerlijk en verder heel gezellig  ontbijt in Den Haag  leerde me anders: Ik heb best wat tics. Dus ik ga met de billen bloot want ik denk dat het heel geruststellend is om erachter te komen dat jij en ik niet alleen zijn met onze eigenaardigheden. Of wel natuurlijk,... lees meer »

Ik kan mezelf wel voor m'n kop slaan...


We waren geen ‘beste vriendinnen’ in de zin van weekenden lang aan de flessen wijn en elkaar om 2 uur ‘s nachts bellen, maar we waren zeker wel meer dan ‘goeie kennissen’.   We vertelden elkaar persoonlijke ervaringen. Over hoezeer je jeugd invloed heeft op hoe je nu als volwassene in het leven staat, over... lees meer »

'Ga toch in je autootje zitten stomme trut!"


Beste meneer met de blauwe Mazda,   Toen ik vanmiddag mijn boodschappen in mijn auto zette en het karretje terug bracht naar het karrenhok, zag ik u aan komen rijden op de parkeerplaats van de AH XL. Dat is een heel grote parkeerplaats en alle parkeerplekken zijn gratis. De eerste rij met parkeerplekken zit ‘vast’ aan de en... lees meer »

Dingen die je niet tegen je ex zegt


‘Hier ga je spijt van krijgen !’ en ‘ Je vindt nooit meer iemand als ik! ’ Het zijn twee voorbeelden van dingen die je niet tegen je ex moet zeggen. Het is wel even lekker om je hart te luchten, zeker met de volumeknop op 20, maar ze helpen je uiteindelijk niks. Heus. Wat ook niet het meest briljante is: ‘ Ik ben toch veel l... lees meer »

Waarom vind ik iets waar ik overduidelijk geen talent voor heb toch zo leuk?


Ik ben al jarenlang in het bezit van mijn rijbewijs. Jij waarschijnlijk ook. Weet je nog, de rijlessen? We moesten belachelijk veel onthouden en het ging niet bepaald ‘vanzelf’. Tegenwoordig rijden we al te vaak op de automatische piloot. Ben ik onderweg naar Amsterdam en denk ik ineens ‘O, ik ben er al!’ Vraag me niet hoe dat werkt,... lees meer »

Hoezó kan ik niet tegen wijn?!


“ Ik kan hartstikke goed tegen wijn! Mijn lijf moet dat alleen even opnieuw leren. En leren doe je het beste door élke dag te trainen. Vanaf vandaag drink ik dus gewoon elke dag een glas wijn. En in het weekend twee. Oefening baart kunst, dat weet elke gek. Dus ik ook. En dan leert, oké oké, herinnert, mijn lijf zich vanzel... lees meer »

Mijn meisje van vijf heeft diabetes


Nét vijf is ze. En het is niet ‘mijn’ meisje. Het is het dochtertje van heel dierbare vrienden. Haar moeder zegt overigens altijd dat ze qua temperament wel van mij had kunnen zijn ;) Sowieso is ze mijn beste grote kleine vriendinnetje. En dat ze sterk, stoer en temperamentvol is, komt nu alleen maar heel goed uit. “Dat... lees meer »

Eigenlijk had ik nu nieuwe borsten moeten hebben...


Dezelfde als ik nu heb, alleen dan zonder dat ik er een push-up of balconette BH bij hoef te dragen.     Maar soms lopen dingen nét even anders dan je had bedacht. In mijn geval gebeurde dat toen ik vorig jaar september onderuitging en een kwartier later weer bijkwam in een ambulance. Lang verhaal kort: de opluchting t... lees meer »

Kom maar door met die #Fab50!


Met Nina, lieve vriendin én waanzinnig goeie yoga instructor. Tijdens een yogaweekend @ Sommersmühle     Vandaag viert mijn Lief zijn 48e levensjaar, en afgelopen week hebben twee geweldige vrouwen hun vijftigste verjaardag gevierd. Zelf ben ik 44. Die vijftig duurt dus nog even.   Vr... lees meer »

O nee, heb ik echt gezegd dat ik de '30 dagen geen alcohol'-challenge ga doen?!


Toegegeven, als mensen wordt gevraagd mij te typeren met één woord, of voor mijn part drie woorden, zitten ‘bedachtzaam’ en ‘weloverwogen’ daar nooit bij. Helaas. Want ik zou het graag zijn. Zo’n vrouw over wie mensen zeggen: ‘Ze denkt echt over de dingen na en is altijd genuanceerd in haar uitla... lees meer »

Wat ik begrijp van #HairyFebruary


En ik maar denken dat #Movember (#MoustacheNovember) erg was. Há, #HairyFebruary wint met twee vingers in haar neus. Het idee achter ‘harig februari’ is overgewaaid uit Australië en, zoals zo vaak, heus heel leuk, goed zelfs: want waarom zou je je als vrouw in een bepaald keurslijf laten dwingen waar je niet blij van word... lees meer »

F*ck this world ...


Waar wil je heen? Bagels & Beans? Delifrance? Het is zaterdagochtend. Een dag zonder afspraken, van relaxed samenzijn ligt voor ons, en op dit moment is de belangrijkste vraag waar we willen ontbijten. Oké, bijna lunchen. Brunchen dus.   We eindigen bij Delifrance en daar komt zomaar een groepje Pieten binnen. Met voor ieder... lees meer »

Kon ik nog maar even terug naar een Kerstavond met 'All you need is Love'


Vroeger, voor ik mijn lief leerde kennen, was Kerstavond een even eenvoudig als geweldig concept: met een goed groepje (lees: vriendinnen die elkaar blind kennen) homemade stamppot eten (of soep met stokbrood, dat hing nogal af van het aantal eerder genuttigde wijntjes) en daarna op de bank: tijd voor All You Need Is Love! Vals zingende men... lees meer »

"Chardonneedankjewel"


‘ Voor mij de Australische chardonnay alsjeblieft ’. Naast me begraaft mijn lief zijn hoofd in zijn handen. De leuke dame van het Conservatorium Hotel die de bestelling opneemt, kijkt vragend. Ik schud lachend mijn hoofd: ‘Laat maar ’. Weet zij veel… Terwijl we wachten op onze drankjes, kijkt lief me aan. ‘ ... lees meer »

Ga samen punniken voor mijn part ...


Hoe je ook je best doet, je kunt er niet omheen: De verkiezingen komen er weer aan. En net als vele andere duizenden inwoners van ons kikkerlandje vul ook ik de stemwijzer in. Meer dan eens. Soms geef ik van tevoren al bepaalde dingen aan die ik belangrijk vind, soms laat ik alles blanco en beantwoord dan de vragen. Net als sommige mensen, vinden ook stemw... lees meer »

Wat hebben carnaval en reggae met elkaar gemeen...?


Het hotel waar we deze week logeren, is net zo fijn en mooi als ze op de website beloven. Dat werd al duidelijk op het moment dat we aan kwamen rijden: Lief zette de auto voor de ingang en direct opende een vriendelijke meneer mijn deur om ons welkom te heten. In één moeite door vroeg hij ook maar gelijk de sleutel van de auto zodat ze onze ba... lees meer »